Söndag

Blev fest igår, riktigt lyckad kväll! Jag hade faktiskt sjukt kul, dansade nästan hela tiden, till skillnad mot för Jenny tydligen :P

Så var det söndag igen, en ny vecka börjar. Känns bra och inte alls lika tungt nu, eftersom vi är klara med arbetet :) Ska rätta till lite på tisdag bara. På tisdag blir det även kalas för Ellie och Nova, så några av deras kompisar kommer och firar lite.

Nu ska jag fortsätta med mitt pyssel jag har dragit igång :)

Hej så länge!

Vaccinerad

Ja, det slutade så ändå. Precis som jag sa! Hade jag inte haft Ellie så hade jag aldrig vaccinerat mig, men nu känns det som att jag vill göra allt för att skydda henne. Niclas vaccinerade sig också, så nu är det bara Ellie kvar.. På något vis så känns det inget bra. Jag mår bra än så länge, känner mig precis som vanligt, armen ömmar lite grann men verkligen inget farligt!

Ne nu blir det sängen, jobb imorgon! :)

 

 


Söndag

Målningen igår gick inget vidare. Eller till en början blev det jättebra, så jag skulle nöjt mig där. Men sen skulle jag på och kladda på färg en gång till och då gick något snett.. Färgen under rullade upp sig på något konstigt vis så det slutade med att jag fick skrapa bort all färg (puh, jobbigt) Så nu har jag återigen grundat och snart ska jag bege mig ut och måla på ett lager "vanlig" färg, sen får det vara nog. Håll tummarna för att det blir bra!

Söndag igen, imorgon blir det plugg med Madde igen. Snart är vi klara med vårt examensarbete så då blir det att ta det lugnt och vänta på opponeringen (redovisningen)..

Jag håller fast vid att söndagar är sjukt tråkiga dagar, don´t like them!

Nej nu ska jag ut och måla igen..

 

Min syster är med i en tävling och har även blivit en av 10 utvalda, av dem tio ska det röstas fram tre vinnare. Gå in och rösta vettja :) www.kandeedrawings.blogg.se. Temat är "Världen idag", hon är bidrag nummer 6. Bilden föreställer Ellie :)


Målning

Så var det helg igen. Härligt! Denna vecka har jag jobbat heldagar sedan pluggat på kvällarna. Efter det har jag dessutom tränat varenda dag. Så jag har varit helt slut. Behöver jag säga att jag känner mig duktig? :P

Är just nu hemma hos mina föräldrar + syskon, målar och donar. Vårat barbord som ska bli vitt, istället för det rent ut sagt förjävligt fula bruna. Får hoppas på att det blir bättre nu.. eller ja, det kan ju inte bli sämre i alla fall. Ikväll blir det bara lugnt, som vanligt nuförtiden. Blir väl dansbandskampen här hemma ikväll med lite god mat kanske, man brukar få det om man stannar till kvällen här ;) Aldrig fel!

Nästa vecka är det första advent, det går undan. Kan inte fatta att det är nytt år snart, sjukt! Denna tid förra året hade man en liten liten bebis, världens snällaste som sov hela nätter och dagar med lite vakentid och mat därimellan. Nu är hon världens mest envisa, busigaste lilla tjej, som fortfarande är världens snällaste och låter oss sova på nätterna, mer än vad som egentligen behövs dessutom. Lugn och stilla, den tiden är förbi. Ellie bjuder på fart och fläkt hela dagar ;) Hon är en otroligt aktiv tjej som dessutom lärt sig klättrat, vilket har medfört ett stort blåmärke i pannan och skrapsår på näsan. Underbara unge!

Ha en bra lördag!



Sömntuta

Ellie var så trött idag så hon stupade vid 19.15, får se när hon vaknar imorgon, inte tidigare än 8 hoppas jag :)
Hon är grymt duktig på att sova, vanligvis somnar hon runt 8 (lagomt för oss) sedan sover hon till 9 vanligtvis, men de senaste dagarna har hon sovit till 11!! Ja, hon är nog lik både sin mamma och pappa, vi är inte direkt morgonpigga :P Skönt för oss att hon sover länge iallafall, men vilken chock hon kommer få då hon börjar på dagis i januari/februari, då är det upp tidigare som gäller :)

Satt och kikade på H&M:s hemsida och hittade lite fint, både till mig och till Ellie, får se om det blir en beställning :)
Har inte så mycket att skriva, tänkte mest vara lite duktig och uppdatera ;)

Examen närmar sig med stormsteg, om drygt 1 månad är jag utbildad förskollärare. Jäklar vad härligt! :)

Godnatt!

Tröttsamt

Svininfluensa dit, vaccin hit.. Baciller, virus. Blablablablabla. Jo tack, jag har börjat lessnat på snacket om sjukdomar!

Under ett års tid har Ellie inte varit sjuk en endast gång, inte haft feber, jo där ljög jag, en gång. Hon hade 38,1, det räknas ju som feber, men sjuk var hon inte. På sin höjd har hon haft en snorig näsa. So what, det har väl alla den här årstiden. Jag tror och anser att det beror på att vi inte är så jäkla noga med allt, tappar nappen på golvet/marken, tar upp den, sköljer inte av, ibland tar jag nappen i min mun först för att få bort skräpet. Oj, så får man ju inte göra. Dela baciller, ne fy vad äckligt och stackars barn!
Åh, det bara kokar i mig. Jag är trött på att inte kunna gå på öppna förskolan när Ellie har en liten liten liten droppe snor under näsan, för då tittar dom på henne som att hon har någon allvarlig sjukdom, sen tittar dom på mig. "Hur tusan tänker du när du tar med dig en snorig unge hit" Hur fasen ska barn kunna bygga upp ett immunförsvar om man inte utsätts för baciller och annat?
När Ellie var ca två veckor besökte jag min mammas jobb (hon jobbar på förskola för de som inte vet). Lortiga, snoriga barn kom och ville titta på henne, vara nära och jag lät dem vara det! Och nämnde jag, Ellie har inte varit sjuk en endaste gång!

Mina åsikter, andra har rätt att tycka annat. Men jag är så djävulskt trött på det här med sjukdomar. En förkylning är inte hela världen, skall man isolera sig för att barnet har en förkylning. Gör du själv det? Jag gör det inte, då jag inte ens räknar förkylning som en sjukdom, alla, vuxen som barn har förkylningar på hösten.
Tänk om alla stannade hemma från jobbet för en förkylning, hur skulle det se ut? Inte skulle det bli mycket arbetat iallafall!

Nu har jag fått skriva ur mig lite, lite bättre känns det :)


 

 


Kreativ

Ja, mycket kreativ har jag varit nu på sistone måste jag säga. Måste nämna att senast jag ens rörde en symaskin var i 7:an, men jag är riktigt nöjd med resultatet. En enklare variant av hissgardin, kuddfodral och vimplar har det blivit till Ellies rum. Rummet går i färgerna vitt, rosa med lite inslag av rött ;P Jag är nöjd med resultatet!

Visst ja, har målat bokstäver till Ellies rum och två adventsljusstakar också, eftersom ekonomin inte tillåter att köpa nytt julpynt så snodde jag två gamla ljusstakar av mamma som målades vita och blev riktigt fina igen, dom ska pyntas med nånting också, vet inte med vad än. Men av lite ståltråd kan man göra mycket :)
Har köpt två fina stjärnor också, så det inte blir alldeles för gammalmodigt :P

Bjuder på lite bilder också :)

 

 

Angående vimplarna så har vi bråkat lite om placeringen, skulle viljat ha dem ovanför sängen på nåt vis, men där har vi sänghimmeln och den vill jag definitivt inte ta bort då jag äälskar den :) Så vimplarna fick en annan placering, kanske ändrar om sen. Men det blev rätt bra, bättre än vad bilden visar iallafall.


Dags igen..

Nu var det längesen jag skrev igen.  Har fullt upp på dagarna så det hinns inte med! Plugg, städande och fixande och en sjövild ettåring som klättrar på precis allt! Det rullar på helt enkelt..

November har det hunnit blivit, otroligt vad fort tiden går. Snart är det december, och jul. Jag ser fram emot julen, den är mysig. Med stjärnor/ljusstakar i fönstren, snö (förhoppningsvis) och därmed pulkaåk och varm choklad, för lite mysigt är det väl ändå :)

Jag har fått massa inspiration till att göra om här hemma, tidigare har jag bara suckat, skrikit och dragit mig i håret (typ) för att jag verkligen inte vill bo här.. Men jag tänker göra det bästa av situationen, som läget ser ut nu så kan vi inte ta lån och flytta. Och då vill jag åtminstone ha det så fint som det bara går här hemma.
Ellies rum börjar bli mysigt iallafall, ska sy nya kuddfudral till kuddarna i hennes myshörna, sen ska det sys vimplar också. En hissgardin har jag hunnit med att sy också, första gången jag syr något någonsin, och jag blev himla nöjd med resultatet, lite hjälp av mamma fick jag, men jag gjorde Allt själv :)

Nej, nu ska jag ta och titta på Johan Falk tror jag, somnade till den igår :P




Finaste på sin ettårsdag!


RSS 2.0