29/4-09

En vanlig onsdag. Mysmorgon, babymassage (sista gången), promenad och lite annat. Nu sitter jag bara här och kollar lite tv, funderar på att besöka sängen snart. Ska försöka ta mig upp i tid imorgon, blir nog en sväng till Gävle med systrarna mina. Sedan fyller morfar i morgon också, hela 71 år, så det blir väl en sväng dit också, brukar vara rätt trevligt. Valborg imorgon också! Snart är vi inne i maj, sjukt var tiden går. Men härligt att det går mot sommar iallafall, det innebär ledigt, såå skönt :)

Nej, nu blir det nog sängen för min del!



Måndag igen

Och ångest börjar man få. Sista "lediga" veckan nu, sen väntar ännu en skolvecka. Men det ska jag inte tänka på nu. det är faktiskt en hel vecka kvar :)

Inget speciellt allt har hänt idag.. Tog oss en promenad på eftermiddagen och efter det så gick vi förbi för att se om Ellies kusin Elian var hemma, och det var han :) Var längesedan vi träffade han nu så det var trevligt!
Efter det gick vi hem och gjorde mat, sen nu på kvällen har jag varit och handlat lite nödvändigheter, lite mat och välling och annat "kul" :)

Imorgon hoppas jag på ännu en varm dag, men lite mer sol än idag tack. Så man kan sitta ute och få lite färg på sig!

Visst ja, vi har även semestern bokad för i år. Det bär av till Öland vecka 28. Vi ska bo på en femstjärning camping med pool, restaurang och butik på området. Ska bo i en villavagn. Campingen ligger vid Böda sand, visst heter det väl så? Så vecka 28 hoppas vi på bra väder, annars kan det bli en lång och seg vecka. Men någon dags solsken ska man väl lyckas pricka in.Känns iallafall skönt att veta att man ska få komma iväg lite, det behövs!

Nu blir det lite tv och sen sängen. Imorgon väntar en löprunda för min del, jag ser sååå mycket fram emot den. (Inte)


Hejs!




Varmt

Känns som sommaren har kommit.. typ :) Riktigt varmt och skönt även fast solen inte varit framme precis hela dagen..

Igår blev det utgång, jag var riktigt taggad och jag hade faktiskt riktigt kul! Började kvällen hos Sanna, vid elvatiden åkte vi till Steeltown, där vi var kvar i kanske 2 minuter för att sedan gå vidare till Lobby/Livingroom. En lyckad kväll blev det!

Idag har dagen bestått av den obligatoriska "bakis-colan" (jag är förövrigt inte ett dugg bakis, men blir alltid törstig på något konstigt vis) och en massa tidningsläsande i solen och värmen. En skön dag. Ellie har slumrat ute i vagnen i två timmar, skönt för henne att sova ute.

Näe nu ska jag hitta på något annat! Ha en fortsatt trevlig dag!

Soliga torsdag

Ännu en härlig dag. Varit ute på den numera dagliga långpromenaden, skönt! Nu sitter jag hos mamma och pappa i solen, kollar bloggar och bloggar själv. En riktigt härlig slapp dag med andra ord. Ellie har nyss vaknat efter att ha sovit en riktig powernap, tror bara att det blev tjugo minuter, men hon verkar pigg och glad nu i alla fall, så det får väl räcka :)

Skriver mer senare :)



Vi testade webkameran lite också, ganska kul med en sådan faktiskt :)

Ellie Nyberg Wiklundh

Med risk för att bli tjatig, men jag måste tillägna detta inlägg återigen till Ellie som faktiskt är 6 månader precis idag. På en tisdag för 6 månader sedan, kl.23.06 föddes världens underbaraste tjej. Tänk att det går så fort..



Alldeles alldeles ny.. Men man ser att det är hon, eller hur? :)



En månad gammal, lite olik sig här..



Två månader..



Tre månader, leker i babygymet..



Fyra månader, står i soffan..



Fem månader, stora tjejen..



Och här är vi nu, 6 månader gammal, växer och lär sig nya saker för varje dag som går, imorse lärde hon sig att fejkskratta och har sysslat med det hela dagen ungefär.. Min lilla Ellie har blivit stor, men ändå fortfarande så liten..

Måndag idag

Solen har lyst hela dagen, och jag har inte vart ut än. Både jag och Ellie är lite småhängiga, börjar dock bli bättre tror jag. Mamma och Emma kommer snart förbi och då blir det en långpromenad, ska bli skönt med lite luft :) Fast jag hörde det ryktas om att det faktiskt är ganska kallt och blåsigt ute...

Helgen har varit lugn, har inte gjort mycket alls faktiskt. Typ bott hemma hos mamma och pappa känns det som, men det har varit skönt, vart ute hela dagar. Härligt att våren faktiskt är här nu. För nu kan det väl inte bli snö, eller?! Man vet ju aldrig!

Nej, nu ska jag göra mig klar för promenad! Ha en trevlig eftermiddag/kväll :)

/S



Om blickar kunde döda..Ha, ha!

Nya mössor

Ja, idag kom två nya mössor som jag beställt till Ellie. Kunde inte vara mer nöjd! Tack Emma och Sofia som tipsade mig om dessa :) Bjuder på lite bilder också!





    

Tisdag idag

Men känns som måndag.. inte så konstigt eftersom det varit långhelg!
Idag fick jag nå knäpp och gick upp halv 9 för att gå en långpromenad, så jag gick hela vägen runt säljan. Superhärligt! det tar lite mer än en timme. Ska försöka att göra det ett par gånger i veckan. Med bra låtar i i-poden så går det bra :)
Efter långpromenaden for jag och syrran in till valbo, jag skulle inte handla nåt men sprang ju på så jäkla fina kläder till Ellie, bruna shorts, ett vitt linne och en vit kofta plus en marinblå solhatt som inte var alltför snygg kanske, men den är väldigt praktisk och Ellie var söt i den. Sedan köpte jag en jeansjacka till mig, har en precis likadan som hänger i garderoben men den är för stor så den säljer jag till syrran min. Så nu har jag en jeansjacka i rätt storlek, redo att användas så fort det blir varmare :)

Tror jag börjar skymta tänder på Ellie nu också, ser ut som man ser två stycken på väg upp, men det kan ju vara inbillning. Det visar sig väl snart :) Men det kan ju vara därför hon vart lite snorig och hängig faktiskt, men hon håller humöret uppe ändå, glad hela dagar. Solstråle!

Nu ska jag strax iväg till mamma och pappa en sväng, det blir lite folk här hemma ikväll och då vill jag inte vara hemma!



Påskdagen

Härligt väder idag igen.. Sol och varmt :) Ska gå hem till mamma och pappa en sväng och sitta ute i solen idag igen, svårt att sitta hemma när man inte har några utemöbler än. Det ska fixas! Sen blir det lunch hos farmor vid halv 2..
Nej, här kan man inte sitta nå mer, göra sig iordning och gå iväg var det ju :)

Ha en härlig söndag!

Tjat tjat

Ja,mycket tjat om detta väder. Men är det inte alldeles underbart :) Har varit ute och lekt och grejjat hela dagen.Ellie är så
himla duktig, sitter själv ute på stenplattorna, har inte ens varit i närheten av att ramla. Så nu kan man säga att hon sitter på riktigt :) Går gör hon också, så nu gäller det att ha skor med sula, tur att vi har ett par sådana :) Hon går självklart inte själv men det förstod ni väl! Men hon älskar att gå när hon blir hållen i händerna :)
Hon bli ju sex månader snart, om 15 dagar närmare bestämt!

I veckan vet jag inte vad som händer.. Hoppas på sådant här väder, då är det inga problem att hitta på något. Men på torsdag blir det nog en sväng till Gävle, till Elmer och hans mamma, busa och leka lite! Promenader i massor blir det iallafall i veckan, nu ska det kommas i form. Funderar på att börja springa, men det stannar nog vid en fundering om jag känner mig själv rätt...




Bild från våran härliga promenad i värmen!

Härlig dag!


Dagens förolämpning

Jag och Emma gick ner en sväng på stan idag för att uträtta lite ärenden, på väg hem från stan ser vi en liten flicka, kanske 6 år gammal som har ramlat av cykeln och har tappat saker som hon inte får upp från marken, eftersom hon samtidigt håller i cykeln. Vi stannar till vid flickan, eftersom vi inte ser föräldrarna. Jag säger endast: Oj, har du tappat alla saker, eftersom jag ser att det gått bra med henne. Sedan böjer jag mig för att ta upp låset som hon har tappat, jag hör en röst bakom mig, "vänta, vänta jag kommer", flickans pappa kommer bakom. Han ser lite stressad ut och säger tack lite snäsigt så där. Tänkte väl inte så mycket mer på det. 
När vi går under en tunnel hör vi att dessa föräldrar samtalar med varandra. Mamman säger: Varför pratar hon med främlingar för? Varför stannade hon vid henne, vad ville hon? Hon var verkligen jättearg. Pappan snäser tillbaka till mamman: Men hon stannade bara för att kolla hur det gick med henne, hon hade ju ramlat, och hade kunnat gjort sig illa.

Två tjejer med ett litet barn i en barnvagn, vad skulle vi kunna göra hennes flicka som skulle vara så farligt? Jag förstår att man lär sina barn att inte följa med främlingar och att inte ta emot saker, de kommer även jag att lära mina barn. Men att vara ohövlig mot folk som bryr sig om folk som gjort sig illa, det tycker jag är överdrivet. Alla främmande personer är inte farliga, och man kan inte heller lära sina barn att alla man inte känner är farlig människor som vill något ont, för så är det ju inte. Jag blev riktigt förolämpad och vet faktiskt inte hur jag ska bete mig i framtiden då jag ser att ett barn gjort sig illa. Ska man agera? Eller ska man förutsätta att föräldrarna tycker att jag är en pedofil, typ? Det som känns mest rätt för mig som även är förälder själv är ju att agera. Det skulle jag vilja om mitt barn ramlat och hade kunnat slagit sig riktigt illa. Svår situation!

Hur ska denna lilla flicka bete sig mot främlingar i framtiden, hon måste ju vara livrädd att överhuvudtaget gå ut bland alla farliga människor i denna värld!

Det var det!

Äntligen!

Nu är denna vecka över, så skönt :) Dock så har vi en del arbeten att göra nu, men det känns så mycket lättare att göra det hemifrån och vilken tid på dygnet man vill! Examensarbetet närmar sig med stormsteg nu och man kan ju inte bli annat än nervös. Hua!

Idag blev det en sväng till valbo/gävle igen. Köpte en vagn till Ellie, hade sånt flyt för en gångs skull. Fick tag i en supersnygg, smidig, lätt och himla bra vagn till halva priset. Det var butiksexemplaret, men vad gör det liksom, ser ju likadan ut som de andra ändå, inte så att den är sliten direkt. Helt ny och fräsch :) Så nu har vi en lättare shoppingvagn som är lätt att packa i och ur bilen. I valbo hittade jag också lite smått och gott, till Ellie som faktiskt behöver lite nya kläder, så hon fick en klänning, två par leggings, strumpor och en t-shirt.. Jag hade ju min shoppingdag i onsdags så idag var det hennes tur!

Imorgon blir det fest, och som jag längtat. Känns faktiskt väldigt välbehövligt att komma ut en sväng så jag är riktigt taggad och jag hoppas det blir riktigt kul. Men det blir ju inte roligare än vad man gör det till, eller hur? :)

Näe nu tror jag det får bli sängen för min del, så jag är pigg och fräsch till imorgon. Blir det fint väder så blir det en promenad ner på stan på förmiddagen nångång.

Godnatt!


En glad tjej med ansiktet fullt av gröt och blåbärspuré

         
Nya vagnen! ( I hallen med h-lvetes sladdarna ;) )


1 april

Ännu en dag har passerat, snart helg. Härligt! Veckorna i skolan går rätt snabbt ändå, tack och lov för det!

Idag var jag och Ellie in till valbo med mamma, Emma och Johanna. Var först till barnens hus och kollade efter en lättare vagn till Ellie, de trodde de hade en på lager, men den fanns tydligen inte. Så vi får leta vidare! Blev lite shopping eftersom jag fått lite extra i kassan den här månaden och min garderob är inte så stor för tillfället. Skor, två tröjor, en kofta och ett par leggings fick jag med mig hem.

Imorgon väntar skola och Ellie får följa med imorgon, får se hur det går. Hon var med i måndags men hon blev lite uttråkad, kanske går bättre imorgon.

Nu blir det lite tv sen sängen!

/S

090401


RSS 2.0